Eltelt öt év, és ismét mögöttünk a választás. a kampány hangulata lassan elhomályosodik, minden megy tovább a megszokott kerékvágásban.

Az elmúlt ciklus csak úgy, mint az elmúlt évtized városunk életében sok - sok fejlődést és számos változást hozott. A kiegyensúlyozott gazdálkodás és a sikeres pályázatoknak köszönhetően sokat haladtunk előre, különösen eredményesnek bizonyult a mögöttünk álló 9 év, nemcsak a fejlesztéseket tekintve, hanem a választásokat illetően is. 

Itt szeretném megköszönni magam és a képviselő -  testület nevében a bizalmat mindazoknak, akik eljöttek választani és döntésükkel elismerték az elmúlt 15 évben Nagyhalász fejlődéséért végzett eddigi munkát. Köszönöm az előző ciklusban végzett munkáját volt képviselő társaimnak, dr Bankus Andrea Zsuzsannának és Hegedűs Jánosnak, valamint Oláhné Szilágyi Mária külsős bizottsági tagnak.

Büszkén elmondhatjuk, hogy fejlődésünkkel kezdjük utolérni azon településeket, ahol rendszerváltás óta nem volt belpolitikai viszály és mindenki egy emberként dolgozott a lakóhelyéért. önkormányzati útjainkat folyamatosan újítjuk, korszerűsítjük. A városi hangulatot erősíti a körforgalom, mely nem csak esztétikus, hanem egyben a gyorsabb, biztonságosabb közlekedést testesíti meg. Mára már olyan, mint ami több évtizede ott található. Mellette a Multifunkciós Szolgáltató Központ a legújabb és az egyik legszebb épülete városunknak. Ilyen és ehhez hasonló fejlesztések várnak ránk a következő időszakban. 

korforgalom_3.JPG

Október 13. - a után az élet nem állt meg!

Az elmúlt évek pályázatai kezdenek valóra válni. A "Zöld város kialakítása Nagyhalászban" elnevezésű pályázatunk jól halad előre. - A Csuha - Kállay kúria környezetében a zöld fal kialakításához elültettük a növényeket. A Tiszarád felé vezető út eleje megújult. A Zrinyi utca melletti játszótéren már látható, hová kerülnek a játékok. A művelődési házban az utolsó simítások történnek a kreatív műhely és a kézműves bolt kialakításában. A Külvégen a kerékpáros pihenő pontalapjait kiöntötték, időjárástól függően folytatják a munkálatokat. A tanösvény és sétány kialakításában sikerült a nyomvonalat megtisztítani, így tavasszal folytatják a látványosabb elemek kialakítását. fel lett újítva az iskolai futópálya, a bitumenes pálya végén labdafogót helyeztek ki. Tavasszal kezdik a két leállósáv építését az Arany János úton.

A piac fejlesztése közbeszerzés alatt van, tavasszal itt is kezdődnek a munkálatok. A temető fejlesztése a LEADER pályázatnak köszönhetően elkezdődött. A tanyafejlesztési programból a külterületen élők gazdagabbak lesznek egy közösségi térrel és külterületi játékokkal.

 homoktanya_fil.JPG

terk.JPG

Készül a sportpark (kondipark) a Kormányablak mellett.

img_6060.JPG

img_6065.JPG

A  Települési Operatív Programból sikerül a Bölcsőde és Művelődési ház energetikai korszerűsítését elvégezni, mely folyamatban van.

A kézilabda csarnok tervezés alatt van, a Nemzeti Sport Központ tájékoztatása szerint nagy eséllyel tavasszal elkezdik az építést. 

2020 - ban is célunk lesz a közmunka program lehetőségeinek maximális kihasználása. igyekszünk értékteremtő fejlesztéseket bevonni az általunk beadott pályázatba, melyek a nagyhalászi közfoglalkoztatásban résztvevőknek köszönhetően meg is valósulnak. Gondolok itt a vízelvezetők felújítására, vagy a járda, kerítés, parkoló, előtető építésre, tetőhéjazat cserére.

A közterületeken egyre kevesebb dolgozóval tudjuk megoldani a zöldfelület karbantartását. kérnénk mindenkit arra, hogy a telke előtt található járda  és vízelvezető tisztán tartását végezze el.

Ezt a Köztisztasági rendeletünk 4,§ - a is tartalmazza.

"A tulajdonod (használó) gondoskodik: 

  1. az ingatlana előtti járdaszakasz (járda hiányában 1 méteres területsáv), ha a járda mellett zöld sáv is van, az úttestig terjedő teljes terület,
  2. a járdaszakasz melletti nyitott árok és ennek műtárgyai tisztán tartásáról,  a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladék eltávolításáról,
  3. belterületi árkok gyomtalanításáról a gyomnövényeket olyan mértékben  szükséges kiirtani, hogy a terület évről - évre kaszálható legyen." 

A szociális népkonyhában napi egyszeri étkeztetést biztosítunk a rászorulóknak. az étel elfogyasztása kulturált körülmények között történik az Arany János utcai Pirehab épületében és Homoktanyán a közösségi házban. Éljenek a lehetőséggel! Decemberi testületi ülésen szavaztunk arról, hogy minden lakott ingatlan tulajdonosnak részére biztosítunk egy karácsonyi csomagot.

A Magam és az Önkormányzat Képviselő - testülete nevében boldog, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok minden kedves nagyhalászinak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orosz-karoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7315360780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása